AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Den danske sangskat får nyt liv på Aarhus Jazz Festival

Den danske sangskat får nyt liv på Aarhus Jazz Festival

28/6/2024 | Forfatter: Rikke Engsig Nielsen


Til Aarhus Jazz Festival puster den prisbelønnede jazzmusiker Jakob Anderskov nyt liv i fællessangen. Han skaber unikke fortolkninger af sange fra Højskolesangbogen. Jazz festivalen inviterer publikum til at komme til fællessang i helt nye og anderledes jazzede rammer.


OBS. Vær opmærksom på at koncerten "Jakob Anderskov "I sang" og Aarhus Sinfonietta" er flyttet fra Skt. Lukas Kirke til Sct. Pauls Kirke

Jakob Anderskov vil på festivalen præsentere en enestående kombination af jazzimprovisation, komposition og fællessang, fremført af både jazzmusikere og klassiske musikere. Han er kendt for sin evne til at bygge bro mellem den danske kulturarv og jazzens improviserende tilgang.

 "Jeg tror på, at vi på den måde kan opdage noget nyt i de sange, vi har sunget på den samme måde i så mange år – og samtidigt skabe nye veje ind til store lytteoplevelser," siger Jakob Anderskov.

Publikum vil få mulighed for at synge med på elskede klassikere som 'Jeg ved en lærkerede', 'Du danske sommer' og 'Danmark nu blunder den lyse nat' i en atmosfære af improvisatorisk fællesskab, hvor alt kan ske under ledelse af koncertens erfarne musikere.

”Vores kulturelle arvemateriale skal altid være til genforhandling. Det er kunstnerens opgave at både genfortælle og genfortolke det, der bærer vores fælles forståelser. Jeg tror, det er nødvendigt at fællessangstraditionen forandres løbende, hvis vi for alvor skal kunne mærke, hvad den handler om,” siger han.

Men det er ikke kun højskolesangene, der får en jazzet makeover. Som en del af Bazarjazz præsenterer det aarhusianske ensemble ÆT en række kendte danske salmer på en helt ny måde. Med baggrund fra forskellige musikkulturer og traditioner, og en dyb respekt for den danske kulturarv, tilbyder ÆT en unik fortolkning af de klassiske salmer.

Find koncerterne: 

- "ÆT", den 15. juli kl. 19:30, på Gjellerupscenen https://jazzfest.dk/artist.php?l=da&id=5670#bandTop 

- Jakob Anderskov "I sang" og Aarhus Sinfonietta, den 16. juli kl 16:00, i Sct. Pauls Kirke https://jazzfest.dk/artist.php?id=5655&l=da#bandTop 

 Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C