AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Jazz for børn i alle aldre

Jazz for børn i alle aldre

8/7/2023 | Forfatter: Anya Winqvist | Fotograf: Anya Winqvist
Jorden Rundt med Malene Kjærgård – Børnejazz, Helsingør Theater - Den Gamle By 08/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Historien om den dag, skeletterne spillede trompet, og der løb lava hen ad gulvet på Helsingør Theater.


Det er dejligt at se en lang kø af glade børn, forældre og bedsteforældre til Helsingør Theater i Den Gamle By. Selvom vi ellers er ved at have vænnet os til, at Den Gamle By har en ny hovedindgang, så foregår indgang til Aarhus Jazz Festivals koncerter i Helsingør Theater via porten ved siden af den gamle indgang. Og der er den altså – den lange, forventningsfulde kø.

 

Vi skal jorden rundt med Malene Kjærgård og band, og nogle glæder sig så meget til at synge med, at de har streamet musikken hele morgenen. Jeg siger ikke hvem.

 

Vel inde i den fyldte sal byder Malene os velkommen, og fortæller os om sin morfar, som først lyder lidt kedelig. Han vil mest bare sidde i sin stol og læse avis. Men heldigvis har han en globus og en kuffert fuld af rejseminder, som sætter fantasien og musikken i gang.

 

 

Først skal vi på en tur til Mexico, hvor man kan møde de døde. Det er lige tilpas uhyggeligt, når et skelet render rundt i salen og spiller trompet. Jeg vidste godt næsten hele tiden, at det i virkeligheden var Maj Berit Guassora.

 

Udover at Malene synger godt, så er hun også god til at lade os bestemme, og vi får lov til at vælge, hvilke ting fra kufferten det nu skal handle om. Et cykelhjul fortæller, at vi skal til København, vores næser er ringeklokken, og vi cykler med vores cykelarme.

 

Via Thailand havner vi til sladrefest i Trinidad. Et barn fortæller om at være fræk og kaste tomater på de voksne, og Michael Vestbo og Tobias Dall sladrer på henholdsvis guitarsprog og bassprog. I Cuba finder vi nøglen til musikken: claves. Fem toner bliver til en salsa, og vi danser med i vores stole. I Brasilien slapper vi af i liggestolen med en bossa og en stor vifte, og en ukulele tager os med på svømmetur i Hawaii. Bag sine congas sidder Tira Skamby og smiler stort på hele eventyret.

 

Malene synes, at vi er supergode at have med på rejse i morfars fodspor, men nu nærmer vi os slutningen. Vi afslutter med at tage til Mardi Gras med morfar og hans venner i New Orleans, og festen fortsætter lige indtil vi skal hjem igen. Tak for turen!

 

 

Det meste jazz under Aarhus Jazz Festival er absolut også for børn, men hvis du leder efter de koncerter, der særligt henvender sig til børn og familier, så finder du dem lige her.

 

Har du lyst til en jazzoplevelse i netop Helsingør Theater, finder du spillestedets program her.

 

---

Dette er et indlæg fra vores Jazzlive blog festival magasin.

Under hele festivalen kan du på vores festival magasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish

 Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C