AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Eftermiddag med overraskelser

Eftermiddag med overraskelser

10/7/2023 | Forfatter: Jørgen Nielsen
Jesper Riis & Jonathan Huber feat. Mike Bogart (Tower of Power), Klostertorvet 09/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Mange var utvivlsomt mødt frem for at opleve danske Jesper Riis dyste med den amerikanske trompetist Mike Bogart fra Tower of Power. Men en rygskade hos amerikaneren forhindrede dette interessante møde. Jesper Riis, med sit altid sublime trompet- og flygelhornspil, fyldte dog pladsen som hovedsolist ud med overbevisning.


Klostertorvet i fuld sol, med skyggefulde pladser til dem, der foretrækker det. En scene med lækker, checket lyd. En saftig burger eller en stor, kold IPA.

Klokken 17 søndag eftermiddag er her ikke én ledig plads, men Klostertorvet er ikke længere stedet, hvor man møder alle de hardcore jazznørder omkring progressiv ny jazz. Klostertorvet har fået sin egen profil de senere år, og det er helt klart en succes. Man hører klager over at området er hegnet ind, men her er fri og gratis adgang for alle, og bevæger man sig herind, er det sandsynligvis fordi man gerne vil opleve stemningen og kunstnerne på scenen.

Dagens musik matcher de mange brune skuldre og designersolbriller; lækker og afslappet. Ekvilibristisk uden at være outreret.

Dagens kapelmester, den dygtige sanger og keyboardspiller Mark Chemnitz, har samlet endnu et hold af topmusikere med Oliver McEwan på basguitar, Eddi Jarl på trommer og det unge amerikanske tangenttalent Jonathan Huber. Han er verdenskendt på nettet som Hubie og er et eksempel på en musiker, der har sprunget mange led over ved at skabe sig en platform på Instagram. Nu sidder han her, langt fra hjemmet og tryller sammen med en flok garvede professionelle musikere, der alle har spillet sig frem i rækkerne ad mere traditionelle kanaler. Sandt talent fornægter sig aldrig, og vejene til succes er mange.

Mange var utvivlsomt mødt frem for at opleve danske Jesper Riis dyste med den amerikanske trompetist Mike Bogart fra Tower of Power. Det legendariske funkband er i byen, og spiller en udsolgt koncert i Musikhuset mandag aften. Men en rygskade hos amerikaneren forhindrede dette interessante møde.

Jesper Riis, med sit altid sublime trompet- og flygelhornspil, fyldte dog pladsen som hovedsolist ud med overbevisning. Godt backet op af et helt overdådigt velspillende backingband.

Repertoiret var nok kun ca. 20 procent jazz, men måden det blev serveret, med plads til løsslupne soli til alle, duftede stærkt derhenad.

Første sæt begyndte med funky version af klassikeren Going Home, efterfulgt af Mark Chemnitz' vokalversion af Bill Withers' Lovely Day. En varm, brasiliansk melodi, Jobims Dindi matchede stemningen perfekt, og det samme gjorde den New Orleans-inspirerede version af On the Sunny Side of the Street, der indledte andet sæt.

Fra starten var det annonceret, at der ville komme en overraskelse. Den kom i form af en firskåren herre i shorts og t-shirt. I løbet af ingen tid fik den svenske soulsanger Samuel Ljungblahd hele torvet til at synge med på People Get Ready. En mageløs publikums-jonglør med en stemme, der gik rent ind. Carole Kings You got a Friend og Marvin Gayes What´s going on har sjældent lydt bedre, og så med den backing!

Ljungblahd er fra nordsvenske Umeå og er et stort navn i Sverige, ikke mindst i gospelcirkler. Han var netop landet i Billund med hele familien på kombineret ferie og arbejde, da han skal synge på en kristen camp for unge i Mariager i den kommende uge.

I dag var hele Klostertorvet med på en gang lovsang sammen med en dybt professionel kunstner, der helt tilfældigt for 12 år siden mødte Mark Chemnitz og Eddi Jarl til en jam på Fatter Eskil.

Det havde vi ikke set komme; tak for dette initiativ. Solen kommer desværre ikke til at skinne helt så perfekt de kommende dage, men Klostertorvet er altid et besøg værd, hvad enten man går efter musik, mad eller drikke.


---


Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.
Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C