AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Klassikere  med et twist

Klassikere med et twist

12/7/2023 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Poul Nyholm
Nikolai Bøgelund “The Purple Boner” feat. Jonathan Huber, Klostertorvet 11/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


En powerful, funky koncert med dampen oppe.


Der var fuld damp på kedlerne da The Purple Boner lagde fra land på Klostertorvet med Nikolai Bøgelund som frontfigur. Han er altid en fornøjelse. Han er god til at være tilbagelænet og underholdende, men samtidig med musikalsk kvalitet i højsædet.

Denne aften havde han samlet et soldidt og hårdpumpet hold. To tangentspillere Jonathan Huber og Mark Chemnitz, Oliver McEwan på bas og altid solide og farverige Eddi Jarl bag trommerne.

Formålet med koncerten, forklarede Bøgelund, er at ødelægge jazzklassikere og gøre dem funky. Noget, der blev modtaget med begejstring af det store publikum, som holdt ud, indtil regnen begyndte at styrte ned. Regnen påvirkede ikke bandet. De spillede videre og valgte naturligvis at spille It don´t mean a thing.

Det hele startede med Bye bye Blackbird i up-tempo og heftig elbas. Senere måtte vi også omkring Quincy Jones, som for et par år siden var temaet for koncerterne i Ridehuset. Senere var vi tilbage til de rigtig gamle klassiskere som f. eks. Makin´Whopee.

De senere år har jeg især oplevet Nikolai Bøgelund som dirigent og arrangør. Derfor var det en fornøjelse at opleve, hvor god en trombonespiller han er og samtidig en frygtløs sanger – og altid med et glimt i øjet, også da der ikke var heltr enighed om tonearten.

Eddi Jarl var det sikre centrum i bandet og lagde hele tiden dette rette tempo for musikken.

En fornøjelig og festlig rytmisk oplevelse, der for mig sluttede, da jeg gennemblødt måtte gå hjem.

The Purple Boner lovede at være tilbage på Klostertorvet tirsdag næste år. Jeg tror jeg må kigge forbi til et nyt skud funky jazz.

 

---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 

 

 

 Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C