11. - 20. juli 2025
Bigband med høj musikalsk oktan og superlækker lyd
12/7/2023 |
Forfatter: Ole Bisbjerg | Fotograf: Poul Nyholm
Blood Sweat Drum + Bass feat. Shashank Subramanyam, Wayne Siegel + special guest, Musikhuset Aarhus 12/07/2023
Det er heldigvis tradition for, at Blood Sweat Drum + Bass spiller i Musikhuset under jazzfestvalen, ofte med spændende musikalske gæster. Således også i år, hvor sangeren Turid Guldin, den indiske fløjtevirtuos Shashank Subramanyam samt komponist og professor i elektronisk musik Wayne Siegel indgik i koncerten.
På programmet var otte nye numre, de fleste komponeret til lejligheden. Det første, Story of Interest, var en smuk ballade med Turid Guldin på vokal og Jacob Sørensen og Johan Toftegaard som solister.
I næste nummer Chennai Pace fik vi for første gang den indiske fløjtevirtuos Shashank Subramanyam på scenen. Et stærkt up-tempo-nummer med raffinerede indiske nuancer.
I nummeret Alting ændrer sig med Turid Guldin på vokal og Michael Bladt på tenorsaxofon hørte vi for første gang den fuldfede bigbandlyd, som Blood Sweat Drum + Bass kan levere. Så lækkert.
Derefter viste den indiske fløjtevirtuos alle de musikalske tricks, som han kan på fløjten, i et superhurtigt tempo på en baggrund af elektroniske beats. Sato var titlen på næste nummer, skrevet af Turid Guldin. Et meditativt nummer med en smuk vokal over de dybe blæsere. Flot.
Koncertens hovednummer var en uropførelse af et ca. 20 minutter langt stykke med titlen Shivas Dance skrevet af Wayne Siegel, som også var med på scenen. Siegel har igennem mange år arbejdet med at skabe musik gennem et motion tracking-system, hvor den udøvendes bevægelser optages af et computersystem, der ud fra bevægelsen kan skabe meget forskellig lyd og musik.
Wayne Siegel og motion tracking-systemet indgik i Shivas Dance med fascinerende resultat. Nummeret, som var uden rytmegruppen, har flere satser af forskellig karakter. For undertegnede var det musikalske samspil mellem Wayne Siegels bevægelser og den indiske fløjte det mest spændende. Man følte det som en tæt dialog mellem venner. En suveræn basunsolo spillede med og mod voldsomme elektroniske udladninger, inden små indiske gong-gonger og vandlyde afsluttede den spændende komposition.
De to sidste numre AMA og Beauty with no Name havde Shashank Subramanyam og Turid Guldin som hovedsolister.
Koncerten viste, at Blood Sweat Drums + bass under dirigent Jens Chr. "Chappe" Jensens kyndige ledelse fortsat er et kompentent og velklingende bigband med masser af potentiale og lyst til eksperimenter. Dejligt, at vi har dem i byen.
Et lille hjertesuk til Musikhuset. Koncerten trak 500 tilhørere, men da der kun må være 300 siddende tilhørere i Musikhusets Foyer, så måtte alt for mange stå op til hele koncerten. Hvorfor ikke bruge en af de store dejlige sale til et så velbesøgt arrangement?
---
Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin
Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.
Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.
Our festival magazine blog posts are only in Danish.
Se flere reportager her >
Flere fotogallerier her >